TMC-Nederland
Summerschool 2017 PDF Afdrukken E-mailadres

TMC-VNMG Summerschool
18 mei 2017
Bouw & Infra Park Harderwijk
‘Samenwerken’

We nodigen je graag uit gast te zijn op de TMC-VNMG Summerschool. Een informatief kennisevenement met het thema ‘samenwerken’.
Luisteren naar interessante presentaties, maar bovenal plaatsnemen in de schoolbanken en zelf aan de slag gaan tijdens de hands-on workshops.
Leren, ervaringen uitwisselen, netwerken en bijpraten tijdens het zomerse evenement waarbij learn & fun centraal staan.

Presentaties en workshops
Op het programma staan veel hands-on sessies waarbij je achter de laptop plaatsneemt. Er worden onder andere workshops gegeven over AutoCAD conversie, Missing Maps, MicroStation en Geografische Coordinaat Systemen, Templates bouwen, MicroStation naar Virtual Reality en meer. Maar er is onder andere ook aandacht voor ProjectWise en Infrakit. Onder andere Bentley, Crotec, NedGraphics en The People Group, maar ook gebruikers van Bentley-software komen aan het woord.

Bentley Connection Seminar
Parallel aan ons programma organiseert Bentley in de ochtend een Connection Seminar ‘The Convergence of Digital Design and Reality Modeling’. In maar liefst 22 landen draait dit programma en ook in Harderwijk geven specialisten van Bentley interessante presentaties over MicroStation CONNECT Edition, reality en design modeling. Voor deze presentaties dient apart geregistreerd te worden. Meer informatie is te vinden op www.bentley.com.

Ledenvergadering
Voor leden van TMC Nederland vindt halverwege de dag een korte ledenvergadering plaats. Hiervoor volgt een aparte uitnodiging met agenda.

Fun
Na alle leersessies gaan we met elkaar naar een informeel en ontspannen fun-element. Het blijft nog even een verrassing wat dat is.

De innerlijke mens
Tijdens de pauzes en de lunch krijg je voldoende gelegenheid om met elkaar bij te praten, want ook het sociale aspect verliezen we niet uit het oog. We sluiten de dag af met een zomerse barbecue. Zo krijg je de mogelijkheid om na de avondspits richting huis te gaan.

De locatie
Het Bouw & Infra Park in Harderwijk is een bedrijvencampus en een congrescentrum met moderne vergaderzalen, waar kennis over de bouw, infra en alle daaraan verwante branches wordt verzameld, gedeeld en in de praktijk worden gebracht. Het uitgestrekte terrein ligt direct aan de A28 en aan de rand van het bos. De locatie is met de auto goed bereikbaar en er is een groot parkeerterrein. Vanaf station Harderwijk rijdt er een speciale bus.

Inschrijven
Het complete programma is te vinden via deze link. Vul snel het inschrijfformulier in, want bij de workshops geldt vol = vol. Leden van TMC Nederland en de VNMG hebben gratis toegang. Andere deelnemers betalen €50,- p/p. Na registratie ontvang je van ons een bevestiging.

 
Lentenummer MicroVisie PDF Afdrukken E-mailadres

Microvisie Magazine 2017 nummer 1

Er is weer een nieuwe MicroVisie uit. In dit magazine onder andere aandacht voor een terugblik op TMC Winterschool, van MicroStation naar Virtual Reality, de samenwerking tussen de gebruikersverenigingen TMC en VNMG, informatievoorziening bij ProRail, OpenRoads Designer, GeoCAD Inwinning, nieuwe mogelijkheden met de SELECT CONNECT Edition en tips & trucs over User Preferences.

Ideeën of verzoeken voor het zomernummer van MicroVisie Magazine? Laat het ons weten.

Download hier het nieuwe nummer

 
Winterschool 2016 PDF Afdrukken E-mailadres

Hoge opkomst TMC Winterschool

Interessant programma, leerzame workshops, centraal gelegen en goede locatie, leuke clinic etc. Een aantal opmerkingen die de organisatie terug gekoppeld kreeg van de deelnemers aan TMC Winterschool. En met een goede opkomst van ruim 150 TMC- en VNMG-leden en partners kan de organisatie spreken van een succesvol evenement op 1 december bij IJsbaan De Vechtsebanen in Utrecht.

95 notebooks
Na een kort introductiewoordje van TMC-voorzitter Paul Haffmans konden de deelnemers plaats nemen in één van de vijf sessies. Maar liefst 95 laptops waren er gehuurd voor de vier zalen waar de workshops van 1,5 uur plaats vonden. De geïnteresseerden verdiepten zich in onderwerpen als LumenRT, van BGT naar 3D, van foto naar 3D, Bentley Decartes CONNECT, QGIS, MicroStation CONNECT, conversie MicroStation AutoCAD, Optimize Draw NLCS, Workspace V8i naar CONNECT, assen bouwen met OpenRoads en templates bouwen in OpenRoads.

Ook de presentaties over ProjectWise, BRK Levering, Open BIM, VNMG plannen en het genomineerde BE Award project Ring Utrecht trokken veel luisteraars.

Het ijs op
Veel deelnemers trokken na afloop de schaatsen aan voor een aantal rondjes op het ijs onder leiding van meervoudig Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage en een aantal schaatstrainers. Na steeds korte en kundige uitleg kon iedereen de tips en trucs uitproberen en weer luisteren naar de volgende aanwijzingen.

Voordat iedereen zich tegoed kon doen aan de verschillende stamppotten legde Jochem Uytdehaage in een boeiende presentatie uit hoe hij de weg naar het succes heeft afgelegd. Niet als individu, maar samenwerkend als een team.

Partners
TMC Winterschool werd mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met VNMG en de partners Bentley, Crotec, NedGraphics, Repromat en The People Group. Het bestuur is dankbaar voor hun bijdrage, maar zeker ook blij met de inzet van alle sprekers en leden van de focusgroeptrekkers die mee hebben geholpen deze dag tot een succes te maken.


Klik hier voor een foto-impressie van de dag.

Klik hier voor het downloaden van een aantal presentaties.

 
Studiereis Londen – 20 april 2017 PDF Afdrukken E-mailadres

BIM studiereis Londen

Op 20 april gaat TMC Nederland op studiereis naar Londen en hiervoor nodigen wij ook jou van harte uit. Deze interessante reis staat in het teken van BIM.  We zijn te gast op het kantoor van The BIM Academy waar we informatieve presentaties voorgeschoteld krijgen. Meer info achter deze link.

 

 
Winternummer MicroVisie 2016 PDF Afdrukken E-mailadres

Winternummer Microvisie Magazine TMC Nederland presenteert weer een interessant nummer van MicroVisie Magazine. Met daarin een verslag van Bentley’s conferentie Year in Infrastructure dat begin november in Londen werd georganiseerd, C-SAM nieuws, een artikel over BRK Levering in een CAD-omgeving en Bentley legt uit wat Software-as-a-Service precies inhoudt. Maar ook een artikel met prachtige foto’s over de nieuwe software E-on Vue, waarbij levensechte visualisaties binnen handbereik liggen. Het Nationale Opera en Ballet laat zien hoe ze decors technisch uitwerken met MicroStation en in dit nummer tips en trucs over hoe je snel tools kunt vinden in MicroStation CONNECT en wordt in detail uitgelegd hoe je met ContextCapture mooie 3D-modellen kunt maken aan de hand van foto’s. Klik hier voor het downloaden van de laatste MicroVisie. Veel leesplezier.

 
<< Start < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 2

statistieken

Artikelen bekeken hits : 923545
TMC-Nederland, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting