TMC-Nederland
Uitnodiging ProjectWise workshop PDF Afdrukken E-mailadres

Projectwise

Donderdag 5 oktober 2017 –  gemeente ‘s-Hertogenbosch

Haal meer uit je ProjectWise-omgeving! Met die kreet heeft de ProjectWise-werkgroep geprobeerd jullie te motiveren op de TMC-VNMG Summerschool in Harderwijk.  In het verlengde van de eerste ProjectWise workshop die ze daar gestart hebben, willen ze jullie hierbij weer uitnodigen. Tevens geven ze dan inzicht in de bevindingen van de Summerschool-sessie.

Het is de bedoeling om met groepjes samen tot een goed inzicht te komen rondom de vragen die er liggen bij de opzet en inrichting van een ProjectWise-omgeving. Met behulp van een aantal laptops en een virtuele omgeving willen ze jullie bijscholen in het gebruik van ProjectWise en allerlei zaken die eromheen ook relevant kunnen zijn. Dit gaan ze doen in een ProjectWise CONNECT Edition Upgrade 2-omgeving. Dan kun je die ook een keer van dichtbij bekijken.

Locatie
De gemeente ‘s-Hertogenbosch is bereid gevonden om een mooie ruimte voor ons ter beschikking te stellen. De workshop is van 13:30 uur tot 16:00 uur in het Bestuurscentrum, ‘Achter het Stadhuis 5-7’ te ’s-Hertogenbosch (achter het Stadhuis gelegen). Locatie is goed met openbaar vervoer bereikbaar, vlakbij het NS station. Na de workshop is er gelegenheid tot napraten met een drankje erbij.

Voor wie?
De workshop is zowel bedoeld voor gebruikers die ProjectWise al kennen, als voor gebruikers die zich nog aan het oriënteren zijn. Dus: Ben je een ervaren beheerder, kerngebruiker of gewoon een geïnteresseerde gebruiker die er meer van wilt weten meld je dan aan.

Aanmelden
Je kunt je hier; https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSehSNMWy6NS5KRCMyXCRd3B4SjPiQD3iZdWQaMK5mSRyIONDg/viewform?c=0&w=1&includes_info_params=true
aanmelden. Je krijgt een bevestiging na registratie.
Let op: Bij minder dan 10 aanmeldingen gaat de workshop niet door.

Hopelijk tot ziens op 5 oktober!
De ProjectWise-groep
Benno van Ham, Cees Mantel, Paul Migchielsen en Johan Vreede

 
Zomernummer MicroVisie PDF Afdrukken E-mailadres

Microvisie Magazine 2017 nummer 1

In dit nummer van MicroVisie Magazine veel tips & trucs. Deel 2 van het artikel over User Preferences, maar ook aandacht voor fotomontages d.m.v. MicroStation en de AHN 2 of 3 en digitaal commentaar via ProjectWise. Aan het woord komen ook software-gebruikers over het gebruik van Infrakit, ContextCapture, C-SAM publiceer en OpenRoads. En we blikken in dit nummer terug op de BIM-studiereis naar Londen en de TMC-VNMG Summerschool.

Download hier het nieuwe nummer

 
Verslag studiereis BIM Academy London PDF Afdrukken E-mailadres

BIM Academy London

Op 20 april ging TMC Nederland op studiereis naar Londen. Deze reis stond in het teken van BIM en het gezelschap van dertien deelnemers was te gast bij The BIM Academy. Jan Blaauboer, Senior Accountmanager Government van Bentley Benelux en Ian Miskimmin, Senior Industry Consultant - Manager BIM Advancement Academies van Bentley UK waren de gastheren ter plekke.  Meer info achter deze link.

 

 
Louis van Amerongen nieuw bestuurslid PDF Afdrukken E-mailadres

TLouis van Amerongenijdens de TMC-ledenvergadering is Louis van Amerongen unaniem door de leden gekozen als nieuw bestuurslid van TMC Nederland. Voorzitter Paul Haffmans werd na de officiële bestuursperiode van drie jaar herkozen en ook Erwin van Leiden blijft actief in het bestuur. Zij werken samen met penningmeester Dolf de Rooij en secretaris Nico van Caspel, ondersteund door secretariaat en boekhouding.

 
Summerschool 2017 PDF Afdrukken E-mailadres

Samenwerken bij Summerschool
Workshop 3D

Het thema van de TMC-VNMG Summerschool van 18 mei 2017 was dit jaar samenwerken. Dat zag je terug in een aantal workshops en presentaties, maar het werd vooral duidelijk door de samenwerking tussen de twee Bentley-gebruikersverenigingen. TMC Nederland en VNMG organiseerden voor het eerst samen een groot evenement, waar ook Bentley een groot aandeel in had. Zij organiseerden in de ochtend hun Bentley Connection Seminar dat op twintig plaatsen wereldwijd gehouden werd. Parijs Sydney, Praag, Moskou, Johannesburg, Hong Kong en ook Harderwijk, want daar vond het evenement voor de Nederlandse gebruikers plaats.

Rapportcijfer 8,2
Het congrescentrum op het Bouw & Infra Park was de plek waar zo’n 120 Bentley softwaregebruikers samen waren gekomen om het laatste nieuws te horen, te netwerken, ervaringen uit te wisselen en naar huis te gaan met een rugzak vol nieuw opgedane kennis, relevant voor hun werkomgeving. Er kwamen veel positieve reacties en met een gemiddeld rapportcijfer van 8,2 is de organisatie zeer tevreden.

Zelf aan de slag 
Deelnemers gingen zelf aan de slag achter de laptop en verdiepten hun kennis over onder andere MicroStation CONNECT, Grondwerk MX/OpenRoads, ProjectWise, Optimize Draw, GEOCAD, en C-SAM Beheer. M

aar er werd ook verteld over Missing Maps, Geografische Coördinaat Systemen, Infrakit, Participatie en het gebruik van Publiek Participatie GIS, PDOK BGT/BRK naar CAD, innovatie Hackaton en virtual reality.

Presentaties
Voor wie de presentaties nog eens rustig wilt doornemen of voor wie niet in de gelegenheid was om naar Harderwijk te komen, zijn de meeste powerpoints en bijbehorende pdf’s hier te downloaden: http://www.tmc-nederland.nl/owl/browse.php?sess=0&parent=241&expand=1&order=name&curview=0&sortname=ASC

De foto’s zijn hier te vinden: https://photos.google.com/share/AF1QipM56rdNyXqPcbAcJ9iRdP1EUFtiPZCnoTjs0GHWcT7tOynHnT2627VIjQ0-3M0Ltg?key=NU0zQmRRMzVubzh6QXlqNEF6OFVJZFRSdGRyVlZB

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3

statistieken

Artikelen bekeken hits : 943725
TMC-Nederland, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting