TMC-Nederland
TMC Summerschool PDF Afdrukken E-mailadres

Summerschool

 


Educatieve TMC Summerschool in GeoFort

Ruim honderd leden van TMC Nederland waren naar het GeoFort in Herwijnen gekomen voor de TMC Summerschool. Donderdag 19 mei stond voor hen in het teken van leren in zomerse sferen, waarbij de zon gelukkig ook af en toe meedeed. De afsluitende BBQ, dieSummerschool 2016 opgeluisterd werd door de Berkley Brothers, werd een gezellig en smaakvol samenzijn.

Voorzitter Paul Haffmans trapte in het Auditorium af met een welkomstwoord, waarbij hij ook nog even stil stond bij het overlijden van Juan Broos, die namens Bentley een zeer gewaardeerde spreker op eerdere TMC-evenementen was. Vrolijker nieuws bracht hij door te vertellen dat TMC Nederland dit jaar haar 20-jarig bestaan mag vieren. De deelnemers aan de Summerschool hadden dit al een beetje mogen ervaren met een overheerlijk petit fourtje bij de ontvangstkoffie met daarop het 20 jaar-logo.

Daarna kwam Willemijn Simon van Leeuwen aan het woord. Als directeur van het GeoFort vertelde ze onder meer over het ontstaan van het unieke GeoFort, dat nu onder andere dienst doet als educatief park in de Nieuwe Hollandse Waterlinie op het gebied van cartografie en navigatie.

Tijdens de verschillende presentaties konden de aanwezigen meer horen over onderwerpen als ProjectWise, NLCS, de omgevingswet en AutoTurn voor MicroStation. Kennis bijspijkeren was het doel van de workshops. Hier werd ingegaan op Annotation Scale, Hypermodels, Bentley Map, LumenRT, GEOCAD, 3D-renderen, OpenRoads en Workspace CONNECT. Bij de workshop ‘Van foto naar 3D-model’ gingen de deelnemers zelfs naar buiten om een foto te maken en die te bewerken.

Het bestuur van TMC Nederland wil alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en positieve reacties en de partners Bentley, Crotec, NedGraphics en The People Group voor hun steun. En niet te vergeten alle sprekers die mee hebben geholpen tot het tot stand brengen van deze succesvolle dag.

Bekijk hier alvast de eerste foto’s. De meeste presentaties van de dag kan je hier terugvinden.

BBQGissen met Bentley Map

 

 

 
Zomernummer Microvisie 2016 PDF Afdrukken E-mailadres

Zomernummer Microvisie 2016Zomernummer MicroVisie is uit!

Voor het eerst alleen een digitale uitgave. Dus niet meer als geprint boekje bij de leden op het bureau. Het zal voor jou als lezer misschien even wennen zijn. Maar desalniettemin is er weer hard aan dit nummer van MicroVisie Magazine gewerkt. Bentley legt uit hoe de Londense metro profijt heeft van de 3D-technologie van Bentley, NedGraphics vertelt over GEOCAD Inwinning, Inspec vergelijkt OpenRoads Technology met Civil3D van Autodesk, Ernst van Baar heeft een artikel geschreven over de vergelijking tussen fotogrammetrie en 3D laserscanning voor het genereren van 3D-modellen en Crotec legt de lezers uit hoe ze zelf Geo-registraties kunnen maken en beheren met C-SAM generiek en Bentley Map. Maar er is ook weer aandacht voor tips & trucs. Dit keer besteedt Corné van Zunderd aandacht aan het aanmaken van een lijnstijl. En de lezer krijgt een terugblik in 20 jaar TMC Nederland. Dit alles in een gemoderniseerd jasje.

Tips voor een artikel in het winternummer? Mail
dan naar de redactie Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

 
TMC-UitblinkersPrijs PDF Afdrukken E-mailadres

Voor het eerst in de geschiedenis gaat TMC Nederland een Nederlandse versie organiseren van de welbekende Be Inspired Awards onder de naam ‘TMC-UitblinkersPrijs' (TMC-UP). Welke Nederlandse Bentley-gebruiker heeft bijgedragen aan een opmerkelijk en bijzonder project dat bekroond zou moeten worden? Een project waar je trots op kunt zijn dat (mede) met Bentley-software gerealiseerd is en dat je met de hele wereld wilt delen. Twijfel niet te lang en doe mee. Laat je project beoordelen door een vijfkoppige jury, oftewel het bestuur, van TMC Nederland. Interesse om mee te doen en tijdens TMC Winterschool 2016 in het zonnetje gezet te worden en een verhaal in MicroVisie Magazine te krijgen? Laat het ons weten en stuur een mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

TMC Nederland zal na blijk van interesse een vragenlijst toesturen waarmee het project beoordeeld zal gaan worden.

 

 
Nico van Caspel en Dolf de Rooij herkozen PDF Afdrukken E-mailadres

Tijdens de TMC Summerschool op 19 mei werd de jaarlijkse ledenvergadering gehouden in het bijzijn van circa zestig leden. Het bestuur gaf uitleg over de financiële stukken, waarvoor goedkeuring werd verleend en er was een bestuursverkiezing. Secretaris Nico van Caspel en penningmeester Dolf de Rooij waren herkiesbaar en werden voor weer een periode van drie jaar met goedkeuring van alle stemmen herkozen. Het verslag is binnenkort terug te lezen via het download-gedeelte voor TMC-leden.  

 
Juan Broos overleden PDF Afdrukken E-mailadres

Op 11 maart is Juan Broos op 56e jarige leeftijd in zijn Belgische geboorteplaats Wilrijk overleden. Hij werkte bij Bentley Systems en was een graag geziene en gewaardeerde spreker op TMC-evenementen. Menig TMC-lid zal zich zijn ludieke presentatie in de Koninklijke Schouwburg van Den Haag herinneren, waarbij hij in zijn badjas het podium beklom. Deze charismatische levensgenieter wist zijn publiek altijd te boeien. Het bestuur van TMC Nederland wenst zijn gezin, familie, vrienden en Bentley-collega’s sterkte met dit verlies.

 

sponsors

Deze website wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors:
Banner
Banner
Banner
Banner

statistieken

Artikelen bekeken hits : 891725

Volg ons op Social Media

Banner
Banner
Banner
TMC-Nederland, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting