TMC Nederland Nieuws
Studiereis BIM Academy London PDF Afdrukken E-mailadres

Op 20 april gaat TMC Nederland op studiereis naar Londen en iedereen mag mee. Deze reis staat in het teken van BIM en we zijn te gast bij The BIM Academy.

De kosten van de reis zullen, afhankelijk van de kosten van de vlucht, maximaal € 250,- per persoon bedragen (afhankelijk van de ticketprijs). TMC Nederland regelt in overleg de tickets van het vliegtuig (vanaf Schiphol, Rotterdam of Eindhoven) en de trein in Londen en stuurt daarna een factuur. De vertrektijden zijn tussen 07.00 en 08.00 uur en ’s avonds ben je tussen 19.30 en 20.30 uur terug op het vliegveld in Nederland.

Programma:

09.30 uur Aankomst BIM Academy 
09.40 uur Introductie
10.00 uur The history of BIM in UK by Iain Miskimmin 
11.00 uur BIM in practice (part 1) 
12.00 uur Lunch
13.00 uur BIM in practice (part 2) 
14.00 uur Het digitale bouw- en beheerproces in Rotterdam door Corné Helmons van gemeente Rotterdam
Introductie BIM Loket en de Nederlandse aanpak door Jacqueline Meerkerk van BIM Loket
15.00 uur Q&A / discussion session (o.a. over overeenkomsten en verschillen tussen BIM in Nederland en UK)
15.20 uur Samenvatting
15.45 uur Afsluiting

Omschrijvingen

De Engelse centrale overheid heeft al jaren een actief BIM-beleid. Dit houdt onder meer in dat bouwprojecten (gebouwen, wegen, spoorwegen) die voor de Engelse overheid, zowel centraal als decentraal, gedaan worden en een zekere grootte hebben, gebruik moeten maken van BIM. Uiteraard betekent dit ook dat er eisen zijn m.b.t. wat dit inhoudt.

Hierdoor loopt Engeland voorop m.b.t. BIM, zeker ten opzichte van BIM in Nederland. Uiteraard gaat ook in Engeland het invoeren van BIM gepaard met de nodige uitdagingen. De eerste sessie geeft een indruk over de historie van BIM in Engeland, het waarom achter BIM en de huidige status. De ‘BIM in practice’ sessies behandelen wat het invoeren van BIM in de praktijk betekent. Dit is dus een beknopte case study, gerelateerd aan een infrastructuur project in Engeland.

Het uiteindelijke doel is een goed beeld te geven wat BIM is en hoe BIM geïmplementeerd kan worden, inclusief ‘lessons learned’.

De afgelopen jaren is BIM veelvuldig ingezet als vliegwiel voor het aanjagen van vernieuwingen in onze sector. De definitie van BIM is in de loop van de tijd ook geëvolueerd van Bouw Informatie Model (waarbij de nadruk lag op 3D-modellen) naar Bouw Informatie Management (hierbij ligt de nadruk op de informatie stromen van de assets). Om spraakverwarring te voorkomen en de volledige lading van de ontwikkelingen te dekken hanteren we in Rotterdam voortaan de term Digitaal Bouw en Beheerproces (DBB).

BIM

"Een idee achter het ideale Digitale Beheer- en Bouwproces is een informatiestroom die het beheren, ontwikkelen, inrichten, ontwerpen, specificeren en bouwen (dus al deze processen) optimaal ondersteunt en waarbij informatie wordt gebruikt tijdens de hele levenscyclus van objecten/ruimtes". Joris Goos, programma manager DBB.

Om deze informatiestroom op gang te brengen wordt hard gewerkt aan de pijlers (Informatiesystemen, SE, 2D/3D objecten modelleren, Rotterdam 3D) van dit systeem.

Er komen steeds meer en complexere data systemen, waarbij gebruik wordt gemaakt van sensoren, internet of things, opendata en big data toepassingen. Met het toepassen van open standaarden brengen we de data op orde en wordt de uitwisseling gestandaardiseerd.

Systems Engineering (SE) schept structuur in het vertalen van klanteisen naar de uitvoering van een project, niet de techniek maar de behoefte van de klant staat centraal. Het toepassen van SE stelt je in staat om de risico's beter te beheersen, versnelt het aanbestedingstraject en helpt aantonen dat je bouwt wat de klant vraagt.

In de ontwerpprocessen vind een verschuiving plaats naar het objectgericht werken. Dit kan zowel in 2d (op basis van de NLCS) als in 3d. Door het modelleren van objecten in de CAD ontwerpen ontstaan nieuwe mogelijkheden voor het optimaliseren van het ontwerpproces. Denk hierbij aan 4d planningen, hoeveelheden rapportages, knelpunten analyses, visualisaties en de koppeling met Systems Engineering. Het toepassen van landelijke standaarden lijdt tot meervoudig datagebruik, waarbij diverse producten zijn te genereren en de onderlinge uitwisseling mogelijk wordt.

Rotterdam 3D biedt een platform om al deze data te publiceren in een eenvoudig toegankelijk 3d stadsmodel. Door de mogelijkheid om data te beheren, verzamelen en te ontsluiten is Rotterdam 3D een integraal onderdeel van diverse werkprocessen.

BIM Rotterdam
De meeste presentaties zullen in het Engels gegeven worden.

Interesse?

Interesse om met deze informatieve en gezellige reis mee te gaan of heb je meer vragen? Laat het ons dan weten via de mail (ilse@tricentric) of telefonisch (0297-360292). Na aanmelding wordt er contact opgenomen voor het boeken van de tickets etc.

 

 
Summerschool 2017 PDF Afdrukken E-mailadres

Summerschool 2017

Op 18 mei a.s. vindt de ‘TMC-VNMG Summerschool’ plaats op het Bouw & Infra Park Harderwijk.  Een informatief en zomers evenement waarbij de thema’s leren en fun weer centraal staan. Zet het snel in de agenda!
Een kennisevenement dat je niet wilt missen. Op het programma staan veel hands-on sessies over onder andere AutoCAD conversie, Missing Maps, Templates bouwen, MicroStation naar Virtual Reality en meer.

Bentley Connection Seminar

Parallel aan ons programma organiseert Bentley in de ochtend een Connection Seminar ‘The Convergence of Digital Design and Reality Modeling’. Voor deze presentaties volgt een aparte uitnodiging en dient apart geregistreerd te worden. Het complete programma en de mogelijkheid tot inschrijven volgt snel. 

Dit mag je niet missen. Wij hopen je daarom te mogen ontmoeten op 18 mei in Harderwijk!

 
Studiereis Londen – 20 april 2017 PDF Afdrukken E-mailadres

BIM studiereis Londen

Op 20 april gaat TMC Nederland op studiereis naar Londen en hiervoor nodigen wij ook jou van harte uit. Deze interessante reis staat in het teken van BIM.  We zijn te gast op het kantoor van The BIM Academy waar we informatieve presentaties voorgeschoteld krijgen. Meer info achter deze link.

 

 
Winterschool 2016 PDF Afdrukken E-mailadres

Hoge opkomst TMC Winterschool

Interessant programma, leerzame workshops, centraal gelegen en goede locatie, leuke clinic etc. Een aantal opmerkingen die de organisatie terug gekoppeld kreeg van de deelnemers aan TMC Winterschool. En met een goede opkomst van ruim 150 TMC- en VNMG-leden en partners kan de organisatie spreken van een succesvol evenement op 1 december bij IJsbaan De Vechtsebanen in Utrecht.

95 notebooks
Na een kort introductiewoordje van TMC-voorzitter Paul Haffmans konden de deelnemers plaats nemen in één van de vijf sessies. Maar liefst 95 laptops waren er gehuurd voor de vier zalen waar de workshops van 1,5 uur plaats vonden. De geïnteresseerden verdiepten zich in onderwerpen als LumenRT, van BGT naar 3D, van foto naar 3D, Bentley Decartes CONNECT, QGIS, MicroStation CONNECT, conversie MicroStation AutoCAD, Optimize Draw NLCS, Workspace V8i naar CONNECT, assen bouwen met OpenRoads en templates bouwen in OpenRoads.

Ook de presentaties over ProjectWise, BRK Levering, Open BIM, VNMG plannen en het genomineerde BE Award project Ring Utrecht trokken veel luisteraars.

Het ijs op
Veel deelnemers trokken na afloop de schaatsen aan voor een aantal rondjes op het ijs onder leiding van meervoudig Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage en een aantal schaatstrainers. Na steeds korte en kundige uitleg kon iedereen de tips en trucs uitproberen en weer luisteren naar de volgende aanwijzingen.

Voordat iedereen zich tegoed kon doen aan de verschillende stamppotten legde Jochem Uytdehaage in een boeiende presentatie uit hoe hij de weg naar het succes heeft afgelegd. Niet als individu, maar samenwerkend als een team.

Partners
TMC Winterschool werd mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met VNMG en de partners Bentley, Crotec, NedGraphics, Repromat en The People Group. Het bestuur is dankbaar voor hun bijdrage, maar zeker ook blij met de inzet van alle sprekers en leden van de focusgroeptrekkers die mee hebben geholpen deze dag tot een succes te maken.


Klik hier voor een foto-impressie van de dag.

Klik hier voor het downloaden van een aantal presentaties.

 
Winternummer MicroVisie 2016 PDF Afdrukken E-mailadres

Winternummer Microvisie Magazine TMC Nederland presenteert weer een interessant nummer van MicroVisie Magazine. Met daarin een verslag van Bentley’s conferentie Year in Infrastructure dat begin november in Londen werd georganiseerd, C-SAM nieuws, een artikel over BRK Levering in een CAD-omgeving en Bentley legt uit wat Software-as-a-Service precies inhoudt. Maar ook een artikel met prachtige foto’s over de nieuwe software E-on Vue, waarbij levensechte visualisaties binnen handbereik liggen. Het Nationale Opera en Ballet laat zien hoe ze decors technisch uitwerken met MicroStation en in dit nummer tips en trucs over hoe je snel tools kunt vinden in MicroStation CONNECT en wordt in detail uitgelegd hoe je met ContextCapture mooie 3D-modellen kunt maken aan de hand van foto’s. Klik hier voor het downloaden van de laatste MicroVisie. Veel leesplezier.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 10

statistieken

Artikelen bekeken hits : 919186
TMC-Nederland, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting